Za nerazvijene opštine 39 miliona dinara

Bez autora
Apr 05 2012

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije i direktor Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Sulejman Ugljanin i predstavnici 46 nedovoljno razvijenih opština potpisali su danas ugovore o dodeli bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 39,16 miliona dinara. Finansijska sredstva, koja su te opštine dobile na osnovu konkursa, namenjena su za izradu projektne dokumentacije iz raznih infrastrukturnih oblasti kako bi se nerazvijenim opštinama pomoglo, između ostalog, i u privlačenju investicija. Neophodno je da opštine iskoriste sredstva za projekte koji se odnose na rešavanje problema čvrstog otpada, otpadnih voda i formiranje industrijskih zona, kao i za promociju turističkih potencijala. Prema zvaničnim podacima, Srbija ima 46 nerazvijenih opština. Između njih i razvijenih opština postoji velika razlika u razvijenosti, približno 15:1, pri čemu je cilj Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja da smanji tu razliku.

Za nerazvijene opštine 39 miliona dinara bespovratne pomoćiMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije i direktor Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Sulejman Ugljanin i predstavnici 46 nedovoljno razvijenih opština potpisali su danas ugovore o dodeli bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 39,16 miliona dinara.

Finansijska sredstva, koja su te opštine dobile na osnovu konkursa, namenjena su za izradu projektne dokumentacije iz raznih infrastrukturnih oblasti kako bi se nerazvijenim opštinama pomoglo, između ostalog, i u privlačenju investicija.

Neophodno je da opštine iskoriste sredstva za projekte koji se odnose na rešavanje problema čvrstog otpada, otpadnih voda i formiranje industrijskih zona, kao i za promociju turističkih potencijala.

Prema zvaničnim podacima, Srbija ima 46 nerazvijenih opština. Između njih i razvijenih opština postoji velika razlika u razvijenosti, približno 15:1, pri čemu je cilj Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja da smanji tu razliku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik